Recept dana: Loptice od belog mesa punjene pirinčem i pečurkama

Belo meso je mnogima omiljeno, pa ga tako često pripremaju za jelo, ili ga koriste u pripremi drugih jela. Ovo meso je prepuno proteina i sadrži izuzetno mali procenat masti, pa važi i za jedno od najzdravijih mesa.

Ukoliko ste vi ili neko od ukućana ljubitelji belog mesa, obavezno isprobajte ovaj recept, jer smo sigurni da je pun pogodak.

Sve što je potrebno da uradite jeste da belo meso napunite filom od pečuraka i pirinčem, a zatim da ga premažete majonezom i da ga ispečete. Na kraju ga samo pospite sirom koji će se, nakon što se bude istopio, razvlačiti.

Ovo jelo uopšte nije zahtevno i neće vam oduzeti mnogo vremena, a rezultat je hranljiv, zdrav i preukusan obrok.

Vreme pripreme:

45 minuta
Sastojci:
400 g pečuraka
1 crni luk
600 g belog mesa
120 g tvrdog sira
pirinač
majonez

Priprema:

Iseckajte pečurke, a zatim ih propržite i dodajte seckani crni luk, pa posolite.

Isecite meso na šnicle, pa ga izlupajte čekićem za meso. Posolite ga i pobiberite, a zatim ga stavite u neku manju posudu i to tako da obložite dno i ivice, ali ga ostavite tako da viri spolja.

U meso koje je u posudi, stavite malo rendanog sira, a zatim i nadev od pečuraka. Preko stavite pirinač koji ste prethodno skuvali i zatvorite mesom koje viri spolja.

Obložite pleh pek papirom i malo ga nauljite. Meso poređajte tako što ćete posudu okrenuti da meso “izađe”. Premažite ga majonezom i pecite ga oko 20 minuta na 180 stepeni.

Pospite ga rendanim sirom i pecite ga još nekih 10-15 minuta.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.