Jednostavna verzija omiljene poslastice mnogih.
Čuvena kapri torta mnogima je omiljena. Međutim, njena priprema zahteva malo više vremena koje nam često fali. Zato je osmišljena verzija ove lažne kapri torte, koja ne zahteva ni da stojite pored šporeta, niti da potrošite previše vremena, jer je priprema brza i jednostavna.
Odličan je izbor za sve koji vole čokoladu, ali i jagode, a za njenu pripremu vam je potrebno svega nekoliko sastojaka.
Sastojci:
Za podlogu:
250 g keksa
50 g kakaoa
50 ml mleka
100 g putera
Za fil:
150 g šećera
150 g skroba
1,2 l mleka
200 g jagoda
Za glazuru:
150 g čokolade
50 ml mleka
20 ml ulja
Priprema:
Izdrobite keks, a zatim ga pomešajte sa kakaom, istopljenim puterom i mlekom. Sve lepo sjedinite i zatim utisnite u kalup. Ostavite u frižideru na 20-ak minuta. Dodajte šećer i skrob u mleko i promešajte. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim dodajte iseckane jagode. Sve sipajte preko podloge i stavite u frižider na pola sata. Otopite čokoladu sa mlekom i uljem i prelijte preko fila. Ostavite u frižideru na 10-ak minuta.
Bon appetit!
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.