Recept dana: Lažna kapri torta – priprema oduzima malo vremena, a neodoljiva kombinacija čokolade i jagode će vas oboriti s nogu

Jednostavna verzija omiljene poslastice mnogih.

Čuvena kapri torta mnogima je omiljena. Međutim, njena priprema zahteva malo više vremena koje nam često fali. Zato je osmišljena verzija ove lažne kapri torte, koja ne zahteva ni da stojite pored šporeta, niti da potrošite previše vremena, jer je priprema brza i jednostavna.

Odličan je izbor za sve koji vole čokoladu, ali i jagode, a za njenu pripremu vam je potrebno svega nekoliko sastojaka.

Sastojci:

Za podlogu:

250 g keksa

50 g kakaoa

50 ml mleka

100 g putera

Za fil:

150 g šećera

150 g skroba

1,2 l mleka

200 g jagoda

Za glazuru: 

150 g čokolade

50 ml mleka

20 ml ulja

Priprema:

Izdrobite keks, a zatim ga pomešajte sa kakaom, istopljenim puterom i mlekom. Sve lepo sjedinite i zatim utisnite u kalup. Ostavite u frižideru na 20-ak minuta. Dodajte šećer i skrob u mleko i promešajte. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim dodajte iseckane jagode. Sve sipajte preko podloge i stavite u frižider na pola sata. Otopite čokoladu sa mlekom i uljem i prelijte preko fila. Ostavite u frižideru na 10-ak minuta.

Bon appetit!

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.