Recept dana: Pohovane tikvice kao nikada pre – hrskave spolja, mekane iznutra

Ovo je jednostavan, ali neodoljiv recept za pohovane tikvice koje će vas osvojiti na prvi zalogaj.

Danas vam donosimo recept koji možda mislite da poznajete – pohovane tikvice. Ali, pripremite se da doživite ovo popularno jelo na potpuno novi način. Naš recept obećava savršenu kombinaciju hrskave korice i sočne unutrašnjosti, što ih čini ne samo odličnim prilogom, već i zvezdom bilo kog obroka.

Vreme pripreme:

  • 30 minuta

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 2 jaja
  • Oko 100 gr brašna
  • Ulje za prženje
  • So, začin po ukusu

Priprema:

1.Tikvice oljuštiti (može i neoljuštene) i iseći na tanje kolutiće.
2. Posoliti i dodati začin po ukusu, zatim ostaviti da odstoje 15 minuta kako bi omekšale i pustile vodu.
3. Jaja dobro umutiti u jednoj posudi.
4. Svaki kolut tikvice prvo uvaljati u brašno, zatim umočiti u umućena jaja, i na kraju opet uvaljati u brašno.
5. Pržiti na zagrejanom ulju dok kolutići ne dobiju zlatno-smeđu boju.
6. Pržene tikvice slagati jedne na druge na papirnu salvetu da upije višak ulja.

Bon appetit!

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.