Ako ste u potrazi za jednostavnim, ali neodoljivo ukusnim desertom koji će vas odvesti pravo u mediteranske krajeve, onda je turski sutlijaš sa vanilom pravi izbor za vas.
Još aromatičniji i bogatiji od svoje klasične verzije, ovaj desert će zadovoljiti sve vaše čulne apetite. S lakoćom se priprema, a rezultat je kremasta poslastica koja će vas osvojiti na prvi zalogaj.
Vreme pripreme:
- oko 30 minuta
Sastojci:
- 1 šolja (od 200 ml) pirinča
- 3 šolje vode
- 500 ml mleka
- 6 kašika šećera
- 1 kesa pudinga od vanile
- 1 šaka oraha ili badema za dekoraciju
Priprema:
1. Pirinač dobro isperite pod mlazom hladne vode, a zatim ga skuvajte u 3 šolje vode dok ne postane mekan.
2. Dodajte mleko u skuvani pirinač i nastavite sa kuvanjem na laganoj vatri.
3. U međuvremenu, puding od vanile pomešajte sa šećerom i razmutite sa malo mleka tako da ne bude grudvica.
4. Ovu mešavinu pudinga i šećera polako sipajte u pirinač, neprestano mešajući na tihoj vatri dok se sve ne zgusne i ne dobije kremastu konzistenciju.
5. Gotov sutlijaš rasporedite u prethodno nakvašene činijice. Za dodatnu teksturu i bogatiji ukus, svaku porciju ukrasite šakom nasjeckanih oraha ili badema.
Bon appetit!
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.