Razmatra se proširenje kapaciteta fabrike u Kuršumliji

VLASOTINCE – Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da fabrika odbrambene industrije u Kuršumliji dobro radi i da je danas razmatrano kako da se podignu njeni kapaciteti za proizvodnju borbenog vozila “Mali Miloš”, što bi dodatno podiglo Toplicu.

“Danas smo razgovaarli i za Toplicu, pošto nam fabrika u Kuršumliji izvanredno radi kada je reč o ”Malom Milošu”, da podignemo kapacitete i možda još nešto napravimo, i za ”Miloša” i ”Lazara”, da sve to prebacimo u Toplicu, a da napravimo da samo u fabrici u Velikoj Plani bude za proizovdnju ”Nore” i haubica – da proširemo sve kapacitete, ali o tom potom”, rekao je Vučić novinarima u Vlasotincu.

U mestu Pljakovo kod Kuršumlije 2020. otvoren je proizvodni pogon Fabrike Odbrambene industrije Srbije “Borbeni složeni sistemi D.O.O”, što je bila prva faza izgradnje Fabrike za mašinsku obradu metala u okviru investicije od 8,5 miliona evra za izgradnju i opremu.

Novi pogon fabrike u Kuršumliji izgrađen je radi proizvodnje “većih serija oklopnih borbenih vozila ”Miloš” “, saopštilo je tada Ministarstvo odbrane.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: