logo transparend vojvodina uzivo

Radionica „Zlatovez zlata vredan“ u Keltskom selu

INĐIJA – Žensko preduzetništvo Inđije ali i cele Srbije u oblasti rukotvorina prikazuje se u ovih dana u turističkom kompleksu Keltko selo u Inđiji pod nazivom „Zlatovez zlata vredan“.
Foto: Opština Inđija

Na radionici su svoje radove i veštine pokazale članice inđijskog udruženja „EtnoDom Gorocvet“ i udruženja iz Novog Sada, Beograda, Pančeva, Šapca, Loznice, Niša, Stapara, Paraćina i Banja Luke. Učešće su, takođe, uzeli profesori i učenici Srednje škole „Dr Đorđe Natošević“ iz Inđije.

Foto: Opština Inđija

„Opština Inđija snažno podržava i učestvuje u organizaciji događaja koji neguju tradiciju i žensko preduzetništvo“, istakao je šef kabineta predsednika opštine Inđija Nemanja Milojević, dodavši da je Inđija sa tematskim kompleksom Keltsko selo prepoznatljiva na turističkoj mapi Srbije i kao takva „najbolje mesto za porodicu“.

Foto: Opština Inđija

Direktor Turističke organizacije opštine Inđija Uroš Trifunović je pozdravio prisutne, izrazio zadovoljstvo što je prijatan ambijent Keltskog sela mesto održavanja ovih radionica i poželeo im ugodan boravak u Inđiji. Istakao je da je ponosan što udruženje iz Inđije poseduje znanja, snagu i volju da organizuje događaje s ciljem negovanja tradicije.

Foto: Opština Inđija
Predsednica udruženja „EtnoDom Gorocvet“ Jovanka Šovljanski istakla je da su radionice održane uz pomoć i podršku Opštine Inđija, Turističke organizacije Opštine Inđija i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i da su tokom dva dana trajanja članice brojnih udruženja iz Srbije razmenile iskustva u veštinama veza i zlatoveza, kao i iskustva u vezi sa pisanjem projekata i mogućnostima apliciranja istih na konkurse.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.