Kraj agonije stanara tzv. „Žute zgrade“ u Inđiji

INĐIJA – Nakon više od 30 godina tavorenja i nerešavanja problema stanara u tzv. „žutoj“ Inteksovoj zgradi u centru Inđije, konačno se nazire kraj.

Rešenje problema rezultat je sastanka komesarke za izbeglice i migracije  Nataše Stanisavljević sa predsednikom opštine Inđija Vladimirom Gakom.

Foto: Opština Inđija

„Ono što danas radimo nije niko preko 30 godina. Proteklih meseci intezivno smo radili na obezbeđivanju neophodne dokumentacije koja će zauvek rešiti stambena pitanja brojnih inđijskih porodica. Bavimo se problemima građana svakodnevno i ,kada je reč o Inteksovoj žutoj zgradi, očekujemo završetak celokupne procedure do kraja ove ili početkom sledeće godine“, izjavio je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

U opštini Inđija su do sada obezbeđena stambena rešenja za 242 porodice i to u vidu stambenih jedinica, građevinskog materijala, seoskih domaćinstava, montažnih kuća i ekonomskog osnaživanja.

„Na današnjem radnom sastanku razmatrali smo  planove za rešavanje statusa tzv. „Žute zgrade“ koja se nalazi u centru Inđije. Od ukupno 150 stanova u zgradi,  68 je namenjeno izbegličkim porodicama koje u njoj i žive i koje će nakon 30 godina dobiti uknjižene stanove u katastru. Takođe tema sastanka je bila i zbrinjavanje izbegličkih porodica koje i dalje nemaju rešeno stameno pitanje. Projekat za stambeno zbrinjavanje izbeglica je planiran u selu Novi Karlovci i u narednom periodu će početi sa realizacijom. Drago nam je što imamo podršku Republike Srbije u svemu što radimo koja je prepoznala napore koje ulažemo da sve izbegličke porodice dobiju svoj dom. Dogovorena je uspešna buduća saradnja kako bi ostvarili zajednički cilj“ rekla je komesarka Stanisavljević.

Opština Inđija iskazala je potrebe za stambenim zbrinjavanjem 133 izbegličkih porodica i na današnjem sastanku razmatrani su planovi za dalje stambeno zbrinjavanje izbeglica sa teritorije opštine Inđija koje nisu stambeno zbrinute.

Predviđena lokacija za izgradnju novih stanova ili montažnih kuća je opštinska parcela na ulazu u Nove Karlovce. U toku je obezbeđivanje neophodne dokumentacije a uskoro ćemo imati više informacija o početku gradnje.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: