Ovo će se svideti i deci i odraslima

Puding je od onih poslastica za kojima prvo posegnemo kada nam se prijede nešto slatko, brzo i lako se priprema, a retko ko ga ne voli.

Ali zašto jedan puding od čokolade ne biste iskombinovali sa malinama i stvorili rapsodiju ukusa?

Malo mašte, malo sastojaka i napravićete pravo slatko puding iznenadjenje za svoje najdraže.

Puding od čokolade sa malinom je brza, osvežavajuća poslastica za one momente „kad padne šećer“, a toliko je interesantnog i ukusa i izgleda da ga možete poslužiti u svakoj prilici.

Sastojci:

1 kesica pudinga od čokolade

Voćni fil:

450 g malina ili vašeg omiljenog crvenog voća
100 ml vode
1 želatin (10 g)
50 ml vode za želatin
4 kašike šećera

Priprema:

Puding od čokolade skuvajte po uputstvu sa kesice s tim što ćete količinu mleka umanjiti za 100 ml, dakle kuvajte sa ukupno 400 ml.

Uzmite čaše koje želite i položite ih na neki oslonac tako da imaju blagi nagib, pa ih do pola oprezno napunite vrućim pudingom. Puding ostavite u tom položaju da se ohladi najpre na sobnoj temperaturi, a zatim pola sata u frižideru.

Dok čekate da se puding ohladi pripremite fil od malina.

Skuvajte voće sa vodom i šećerom, trebalo bi da se kuva oko 10 minuta. Jedan želatin ostavite da nabubri 10 minuta u vodi, istopite ga (ne sme da provri) i dodajte u voće koje ste skinuli sa vatre. Ostavite da se ohladi.

Izvadite iz frižidera čaše sa ohlađenim pudingom i postavite ih u normalan položaj. U svaku čašu sipajte kremu od malina. Desert dobro rashladite.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: