PU „Radost“ iz Novih Banovaca dobitnik prestižne povelje Dositej Obradović

STARA PAZOVA – Ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović uručila je sinoć na svečanoj akademiji  „Učitelj Dositej“ u Narodnom pozorištu u Beogradu povelje koje nose ime po ovom prosvetitelju, pojedincima i institucijama za postignute izuzetne doprinose u oblasti prosvete u 2023. godini.
Foto: RTV Stara Pazova

Ove godine pristigle su 52 prijave za Dositejevu povelju, a Komisija je izabrala 14 dobitnika. Među tih 14 se nalazi i PU „Radost“ iz Novih Banovaca а nagradu je primila direktorka vrtića Sandra Sarapa.

„Radost“ poslednjih pet godina intenzivno radi na unapređenju inkluzivnog pristupa i jačanju profesionalnih kapaciteta zaposlenih za primenu nove programske koncepcije „Godine uzleta“.

Takođe se pažnja usmerava i na psihosocijalnu podršku roditeljima dece sa smetnjama u razvoju. Novobanovačka ustanova je i jedna od šest koja učestvuje u dokumentovanju primera dobre inkluzivne prakse u okviru projekta inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Foto: RTV Stara Pazova

Svečanu akademiju organizovala je Zadužbina „Dositej Obradović“, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete.

Đukić Dejanović je podsetila da je Ministarstvo prosvete ustanovilo ovo priznanje od školske 2020/21. godine i da je to još jedno značajno priznanje pored Svetosavske nagrade koje se dodeljuje za doprinos u prosveti.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.