logo transparend vojvodina uzivo

Akcija projekta „Zdravo starenje u prekograničnoj oblasti“ realizovana u Belegišu

STARA PAZOVA – Danas je Crveni krst u Belegišu sproveo još jednu akciju iz projekta HEAL „Zdravo starenje u prekograničnoj oblasti“.

U Mesnoj zajednici u Belegišu građani su mogli da mere krvni pritisak, šećer u krvi, saturaciju, holesterol i trigliceride.Veliki broj građana odazvao se na ovu akciju jer su na jednom mestu mogli da provere svoje zdravstveno stanje bez odlaska u Dom zdravlja.

Ovaj projekat počeo je da se sprovodi u martu mesecu ove godine u saradnji CK Vojvodine i Crvenog krsta Federacije Bosne i Hercegovine, a finansiran je od strane Evropske unije. Projekat Hil sprovodi se u organizacijama Crvenog krsta u sedam opština Sremskog okruga u Srbiji  u Pećincima, Irigu, Inđiji, Sremskoj Mitrovici, Rumi i Staroj Pazovi i u pet kantona u BiH.

Crveni krst svoju sledeću akciju iz ovog projekta sprovešće u nedelju 28. aprila u Novoj Pazovi na manifestaciji koju organizuje Ribolovački sabor “Linjak”.

Ovim načinom provere zdravstvenog stanja starijih lica obezbeđuje se rano otkrivanje sistemskih bolesti.Završna konferencija projekta Zdravo starenje u prekograničnoj oblasti biće u julu kada je planirana završna konferencija u Bosni i Hercegovini.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.