Pržena pastrmka: Kako ne bi bila masna, umesto brašna poslužite se namirnicom koju koriste kuvari

Ovog puta naš predlog je pastrmka, jedna od najukusnijih riba, a tu je i trik koji će vam pomoći da ona bude još hrskavija, veoma ukusna, ali da ne upije ni kap ulja.

U pitanju je sastojak kojim ćete zameniti brašno, a koji većina ima u svojoj kuhinji – gustin. Gustin ili kukuruzni skrob napraviće zaštitni omotač oko ribe, ona će biti hrskava, a neće imati mogućnost da upije previše ulja i bude masna.

Za večeru možete pripremiti posnu projaru sa mladim lukom, a s obzirom na to da je danas nedelja, sigurni smo da imate vremena da napravite i neku dobru poslasticu, poput recimo posne kesten torte.

Sastojci:

oko 1 kg pastrmke
200 g gustina
3 kašičice soli
1 kašičica bibera
1 kašičica belog luka u prahu
drugi začini po vašem izboru
ulje za prženje

Priprema:

Sveže pastrmke očistite od unutrašnjosti, operite i dobro osušite. Koža takođe treba da bude dobro očišćena.

Gustin stavite u činiju, dodajte jednu kašičicu soli, a onda i biber, beli luk i ostale začine po vašem izboru. Sve dobro sjedinite.

Ulje sipajte u dublji tiganj, veću količinu kako bi riba „plivala“ u njemu, pa dobro zagrejte.

Svaku pastrmku posebno dobro uvaljajte u smesu od gustina i spuštajte u vruće ulje. Ukoliko je potrebno okrenite ribu nekoliko puta, kako bi se ravnomerno ispržila sa svih strana.

Prženu pastrmku poslužite uz krompir salatu ili marinadu od belog luka i blitve.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.