Prvi master klas iz oblasti veštačke inteligencije 12. i 13. oktobra u Beogradu

BEOGRAD – Institut za veštačku inteligenciju Srbije zajedno sa Fakultetom organizacionih nauka (FON) organizuje prvi „AI Master klas“ na temu pravnih i etičkih izazova veštačke inteligencije koji će se održati 12. i 13. oktobra na tom fakultetu.

Cilj programa je da okupi vodeće stručnjake iz domena veštačke inteligencije, prava i etike, koji će zajedno razmotriti aktuelne i buduće izazove u regulisanju veštačke inteligencije.

Pored analize trenutnih pravnih okvira, diskusije će se fokusirati i na etičke aspekte primene veštčke inteligencije u različitim industrijskim sektorima.

Program edukacije o regulisanju veštačke inteligencije realizovaće se pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Ministarstva informisanja i telekomunikacija i Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine i uz podršku brojnih partnera iz privrede, navodi se u saopštenju Instituta za veštačku inteligenciju Srbije.

Tokom ove jeseni učesnici će imati priliku da istraže temu veštačke inteligencije, kao i njene pravne i etičke dileme kroz kombinaciju teorijskih i praktičnih sesija.

Na interaktivnim predavanjima i radionicama proučavaće se aktuelna pitanja kao što su značaj veštačke inteligencije u biznisu, poslovni modeli zasnovani na analizi podataka, uloga veštačke inteligencije u održavanju informacione bezbednosti, sprečavanje diskriminacije u kontekstu veštačke inteligencije, zaštita prava na podatke i značaj otvorenih podataka, i drugih.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.