Proteklog vikenda dve saobraćajne nezgode na zrenjaninskim putevima

ZRENJANIN – Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 2 saobraćajne nezgode, od toga jedna nezgoda sa lakše povređenom osobom i jedna nezgoda sa materijalnom štetom koja se procenjuje na oko 120.000 dinara, saopštila je Policijska uprava Zrenjanin.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola

„ Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 26 učesnika u saobraćaju i izdato je 274 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 34 vozača, od toga 22 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, 3 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, i 8 vozača zbog ostalih razloga. Od ukupno 22 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola, zadržano je 6 vozača u trajanju od 12 časova jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu i 1 vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Takođe iz saobraćaja je isključeno 3 vozila, od toga 2 vozila jer nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila i 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice.“ – navodi se u saopštenju zrenjaninske policije.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: