Proteklog vikenda četiri saobraćajne nezgode na zrenjaninskim putevima

ZRENJANIN – Policijska uprava Zrenjanin saopštila je da su se na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile  četiri saobraćajne nezgode, od toga dve nezgode sa povređenim licima i dve nezgode sa materijalnom štetom, pri čemu su četiri lica zadobila lake telesne povrede, a pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 340.000 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog neprilagođena brzina i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, neustupanje prvenstva prolaza i nepropisne radnje vozilom.

„Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 37 učesnika u saobraćaju i izdato je 136 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 49 vozača, od toga 41 vozač zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 6 vozača zbog ostalih razloga. Od ukupno 41 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola, zadržano je 7 vozača u trajanju od 12 časova jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe iz saobraćaja je isključeno 3 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice, 2 vozila zbog toga što nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila i 3 vozila zbog tehničke neispravnosti.“ – navode iz zrenjaninske policije

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: