logo transparend vojvodina uzivo

Razmena mišljenja i konstruktivni predlozi obeležili „Dijalog mladih sa gradonačelnikom Zrenjanina“

ZRENJANIN – U multimedijalnoj sali Gradske kuće juče je održan još jedan “Dijalog mladih sa gradonačelnikom” u kome su učestvovali učenici završnog razreda Zrenjaninske gimnazije.

Maturanti su  sa gradonačelnikom Simo Salapurom razgovarali o aktuelnim temama gradskim temama, a poseta je organizovana u okviru redovnih aktivnosti iz predmeta “Građansko vaspitanje”.

Tokom dijaloga govorilo se tekućem investicionom ciklusu grada Zrenjanina, pojedinim aktivnostima u okviru projekta “Zeleni Zrenjanin”, izgradnji proizvodnih pogona kompanije “Linglong” i još nekim pitanjima za koja su učenici bili zainteresovani.

Javnom času prisustvovao je i pomoćnik gradonačelnika Rajko Kapelan, zadužen za oblast turizma i za mlade.

Razgovaralo se i o temama koje su, tokom ranijih poseta, predložili i sami gimnazijalci, pa je tako konkretizovana ideja o organizovanju zajedničke maturske žurke za sve zrenjaninske maturante, a gradonačelnik je predložio dve moguće lokacije na otvorenom za taj događaj.

Tokom proleća realizovaće se i ideja o uređenju školskog dvorišta gimnazije, gde je gradonačelnik takođe najavio prisustvo i logističku podršku grada.

Učenici su s pažnjom ispratili predavanje gradonačelnika o svim aspektima koji su prethodili dolasku “Linglonga”, o dinamici realizacije investicije i posebno, o njenom uticaju na životnu sredinu. Na mnoga pitanja odgovore su davali i sami gimnazijalci, koji su se aktivno uključili u diskusiju.

Gradonačelnik je predstavio i radnu verziju informativne brošure “Zeleni Zrenjanin”, u kojoj su sabrani mere, aktivnosti i projekti koje grad preduzima u oblasti ekologije, i najavio osnivanje “Zelenog saveta” grada.

Gradonačelnik je i ovaj susret s gimnazijalcima ocenio kao veoma sadržajan i koristan, posebno zbog mogućnosti da otvoreno razmenjuju mišljenja o nekim temama o kojima su mladi nedovoljno ili pogrešno informisani.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.