Proja sa kačkavaljem koja ostaje sveža i do tri dana, a gotova je za 20 minuta

Umesto sitnog sira, u domaću proju ubacite kačkavalj i pratite ovo uputstvo korak po korak – rezultat će biti savršen doručak.

Ako ne znate šta da pripremite za doručak ili večeru, obavezno probajte recept za domaću proju sa kačkavaljem i mešavinom kukuruznog i pšeničnog brašna.

Pratite ovo uputstvo za pripremu i nikako ne preterujte sa solju ako prethodno niste probali sir.

Sastojci:

10 kašika kukuruznog brašna
5 kašika pšeničnog brašna
1 kesica praška za pecivo
3 cela jajeta
7 kašika ulja
200 ml jogurta
150 grama kačkavalja
soli po ukusu (u zavisnosti od toga koliko je slan sir)

Priprema

Umutite jaja, pa im dodajte jogurt i ulja.
Ubacite kukuruzno i pšenično brašno prethodno pomešano sa praškom za pecivo, pa mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Iseckajte 100 grama kačkavalja na kockice i dodajte, pa ponovo dobro promešajte.
Posolite po potrebi.
Sipajte u podmazan pleh.
Izrendajte preostali kačkavalj, pa pospite proju.
Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.