Umesto sitnog sira, u domaću proju ubacite kačkavalj i pratite ovo uputstvo korak po korak – rezultat će biti savršen doručak.
Ako ne znate šta da pripremite za doručak ili večeru, obavezno probajte recept za domaću proju sa kačkavaljem i mešavinom kukuruznog i pšeničnog brašna.
Pratite ovo uputstvo za pripremu i nikako ne preterujte sa solju ako prethodno niste probali sir.
Sastojci:
10 kašika kukuruznog brašna
5 kašika pšeničnog brašna
1 kesica praška za pecivo
3 cela jajeta
7 kašika ulja
200 ml jogurta
150 grama kačkavalja
soli po ukusu (u zavisnosti od toga koliko je slan sir)
Priprema
Umutite jaja, pa im dodajte jogurt i ulja.
Ubacite kukuruzno i pšenično brašno prethodno pomešano sa praškom za pecivo, pa mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Iseckajte 100 grama kačkavalja na kockice i dodajte, pa ponovo dobro promešajte.
Posolite po potrebi.
Sipajte u podmazan pleh.
Izrendajte preostali kačkavalj, pa pospite proju.
Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.