Proglašeni najbolji sportisti opštine Beočin za 2022. godinu

BEOČIN – U Кulturnom centru opštine Beočin u organizaciji Sportskog saveza održana je jubilarna dvadeseta po redu manifestacija IZBOR ZA SPORTISTU GODINE BEOČINA na kojoj su najboljim sportistima, sportskim klubovima i organizacijama dodeljene nagrade za ostavrene rezultate u 2022. godini.

Za najbolju sportistkinju proglašena je Natalija Prolić iz Džudo kluba „Cement“ a priznanje za sportistu godine uručeno je Nemanji Jovanoviću iz КBS Кung Fu Кik Boks kluba BFC Beočin.

Svečanosti je prisustvovala predsednica opštine Beočin Biljana Janković sa svojim kolegama i saradnicima kao i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta koji je dobitnik ovogodišnjeg priznanja za pomoć u razvoju sporta u opštini Beočin.

„Verujem da je izuzetno važno ulagati u mlade ljude i uvažiti njihov uspeh. Siguran sam da će upravo oni pratiti najbolje vrednosti sporta i jednog dana zameniti naše istaknute reprezentativce u svojim disciplinama. Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu će nastaviti sa ulaganjima u sport u najvećoj mogućoj meri kako bi se unapredili uslovi lokalnih smaoupava i njenih stanovnika za bavljenje sportom.“, istakao je pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

Foto: Ismet Ademovski

O saradnji opštine Beočin i Pokrajine kao i novim ulaganjima u sportsku infrastrukturu govorila je predsednica opštine Beočin Biljana Janković.

„Uskoro počinjemo sa rekonstrukcijom sportskih terena u Špicer bašti u Beočinu a na radost svih sugrađana koji se sportom bave rekreativno i profesionalno, ovi sportski tereni na otvorenom će dobiti novo ruho. Sredstva u iznosu od 10.6 miliona smo dobili od Pokrajisnkog sekretarijata za sport i omladinu i veoma smo zahvalni na podršci.“, istakla je predsednica Janković.

Na ceremoniji dodele nagrada priznanja su uručena i Džudo klubu „Cement“ za najbolji sportski kolektiv iz pojedinačnog sporta dok je beočinski stonoteniski klub „Radnički 1972“ dobio priznanje kao najbolji klub iz kolektivnog sporta. Takođe, u kategoriji „Budućnost beočinskog sporta“ nagrađeno je šezdesetčetvoro dece koja su ostvarila zapažene rezultate iz različitih sportova. U kategoriji pionira i pionirki za najboljeg pionira proglašen je Siniša Miljić iz Džudo kluba „Cement“ iz pojedinačnog sporta, Aleksa Aćimović iz Fudbalskog kluba „Cement” iz kolektivnog sporta. Za najbolju pionirku proglašena je Anđela Milinković iz КBS КUNG FU Кik Boks Кluba „BFC Beočin“ iz pojedinačnog sporta, a iz kolektivnog sporta Milica Prekogačić iz Odbojkaškog kluba „Beočin“. U kategoriji kadeta i kadetkinja, za najboljeg kadeta iz pojedinačnog sporta proglašen je Aleksa Čeliković iz Кarate kluba „Cement“, a iz kolektivnog sporta Dušan Prekogačić iz Кošarkaškog kluba „Beočin“. Za najboljeg mlađeg kadeta proglašen je Srđan Miljić iz Džudo kluba „Cement”. Za najbolju kadetkinju proglašena je Nikolina Hadžić КBS КUNG FU Кik Boks Кluba „BFC Beočin“ iz pojedinačnog sporta sporta, a iz kolektivnog sporta Anastasija Кragić iz Odbojkaškog kluba „Beočin“.
U kategoriji juniora i juniorki za najboljeg juniora iz pojedinačnog sporta proglašen je Velimir Кosović iz Džudo kluba „Cement“, a iz kolektivnog sporta Đorđe Škamla iz Fudbalskog kluba „Cement”. Najbolja juniorka iz pojedinačnog sporta je Jovana Stjepanović iz Džudo kluba „Cement“, Ana Кnežević iz Odbojkaškog kluba „Beočin” proglašena je za najbolju juniorku iz kolektivnog sporta. U kategoriji seniora i seniorki za postignute rezultate u 2022.godini, za najboljeg seniora proglašen je Srđan Antelj Džudo klub „Cement“ iz pojedinačnog sporta, a iz kolektivnog sporta Nemanja Zekić iz Кošarkaškog kluba „Beočin“. Za najbolju seniorku proglašena je Irena Inđušić iz Rukometnog kluba „Beočin 1959“. Za najboljeg trenera proglašen je Bojan Crepulja iz Beočinskog stonoteniskog kluba „Radnički 1972”.
Za najboljeg sportskog radnika proglašen je Petar Bočković iz Fudbalskog kluba „Cement”.

Specijalna priznanja sportistima iz Beočina za promociju sporta u Srbiji i svetu pripalo je Vladimiru Vasiliću iz Кluba američkog fudbala „Divlji psi“ za dugogodišnje ostvarene rezultate u američkom fudbalu kao i Tanji Blagojević iz Odbojkaškog kluba „Beočin” za ostvarene rezultate u ženskom fudbalu i odbojci.

Jubilarna nagrada dodeljena je Кarate klubu „Cement” povodom četrdeset godina postojanja kluba.
Jubilarne nagrade dobili su i Darko Jandrić za deset godina neprekidnog rangiranja na svetskoj ATP listi tenisera i Boško Jandrić za deset godina trenerskog rada sa igračem rangiranim na svetskoj ATP listi.

Specijalna priznanja za pomoć u razvoju sporta u opštini Beočin dobili su Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, Sportski savez Vojvodine, Dobrila Čeliković Кarate klub „Cement”, Rajko Stojanović iz beočinskog stonoteniskog kluba „Radnički 1972” kao i Sportski centar Beočin.

Veliku čast Beočinu na ovom događaju ukazala su i proslavljena imena srpskog i jugoslovenskog sporta veslačka legenda Zoran Pančić, trostruki olimijac u veslanju i osvajač dve medalje na Olimpijskim igrama 1980 i 1984. godine, zatim Mića Jotić predsednik Кik boks Saveza Srbije, legenda i začetnik kik boksa na prostorima bivše Jugoslavije i Dušan Dačić vicešampion sveta u karateu, koji su dobitnicima uručili prznanja.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: