Iako ih svi baš često pravimo, mnogima se dogodi da im palačinke ispadnu žilave, ali uz trik koji vam otkrivamo to se više nikada neće dogoditi.
Problem je što najveći broj nas odmah uvbaci u smesu cela jaja, ali ako razdvojite belanca i žumanca dobićete nikad mekanije palačinke.
Postupak:
1. Napravite smesu za palačinke kao i inače, samo sa sitnom izmenom tako da belanca odvojite od žumanaca koje umutite u smesu, a belanca stavite na stranu.
2. Kada ste u smesu stavili sve sastojke (osim belanaca) i dobro ih promešali, od belanaca napravite mekše umućeni sneg, pa ga dodajte smesi.
3. Sneg zatim vrlo nežno promešajte sa smesom, najbolje ručno žicom. Sneg od belanaca palačinkama će dati penastu strukturu i predivnu mekoću. Čak i kada se ohlade i odstoje, ovako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, neće biti ni žilave ni bezukusne.
Pročitajte još:
Šta kuvamo sutra: Recept za tradicionalnu pogaču - Omiljeni specijalitet iz Srema
Oduševite svoje goste ukusnom tradicionalnom pogačom sa kajmakom – preukusni specijalitet iz Srema koji će vas osvojiti svojim bogatstvom i aromom. Isprobajte ovaj jednostavan recept koji će oživeti duh vojvođanske kuhinje na vašoj trpezi! Sastojci: 500 g belog pšeničnog brašna 1 kesica suvog kvasca (7 g) 1 kašičica šećera 1 kašičica soli 300 ml mlake […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.