logo transparend vojvodina uzivo

Pripadnici Vojske Srbije upućeni u Sloveniju radi pružanja pomoći

SRBIJA – S vojnog aerodroma u Batajnici, upućena 22 pripadnika Vojske Srbije i helikopteri „H-145“ i „Mi-17“

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je danas upućivanju pripadnika Vojske Srbije u Republiku Sloveniju, radi pružanja pomoći stanovništvu te zemlje pogođene poplavama.

Ministar Vučević naglasio je da, na zahtev predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije, danas naša vojska šalje prvu grupu pripadnika u Sloveniju, kako bi pomogli stanovništvu i državi u muci koja ih je zadesila, izazvanoj vremenskim nepogodama.

– Iako je situacija i dalje vrlo teška i kritična, naša vojska i naši vojnici spremni su da budu na visini zadatka, da se nađu u pomoći prijateljima iz Slovenije. Time još jednom pokazujemo da je Srbija iskren i kredibilan partner i prijatelj, a prijatelji se pokazuju kad je muka i kad je nevolja, jer lako je kad je dobro, rekao je ministar odbrane.

On je istakao da čak i kada neke politike „nisu fer prema našoj državi, Srbija ne beži od toga da bude solidarna, da bude uz one kojima treba pomoć“.

Prema njegovim rečima, u Sloveniju su danas upućeni pripadnici iz Ratnog vazduhoplovstva i 63. padobranske brigade, a sutra kopnenim putem kreće konvoj sa osam cisterni – četiri za gorivo, četiri za vodu, kao i još 34 pripadnika Vojske Srbije.

– Želim im miran i dobar povratak u Srbiju, da ih dočekamo kako to i zaslužuju, rekao je ministar Vučević.

Slovenija se već nekoliko dana bori sa poplavama nastalim zbog obilnih padavina i posledicama jedne od najgorih prirodnih katastrofa koje su pogodile tu zemlju.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.