Prigodnom svečanošću obeležena slava u Karlovčiću

KARLOVČIĆ – Proteklog vikenda seoska slava je proslavljena u Karlovčiću, a centralna svečanost je održana u nedelju u prepodnevnim časovima, kada su predstavnici pećinačke lokalne samouprave i Mesne zajednice Karlovčić položili venac na spomenik palim borcima i žrtvama fašizma.

Zamenik predsednika opštine Pećinci Zoran Vojkić je nakon polaganja venca čestitao slavu Karlovčićanima i istakao da je za svaku naciju od izuzetne važnosti da pamti svoju istoriju, svoje heroje i žrtve. On se zahvalio organizatorima na programu koji su pripremili i istakao da će Opština Pećinci uvek podržavati ovakve manifestacije.

U okviru svečanosti je održan mini-koncert Kulturno-umeničkog društva „Karlovčić“, a nastupili su i harmonikaš Radomir Jovičić i vokalna solistkinja Anja Devrnja koja je i vodila program. Predsednik KUD „Karlovčić“ Vlastimir Zurković se zahvalio lokalnoj samoupravi na podršci u radu Društva i na donaciji za nabavku novih nošnji, kao i Svetu mesne zajednice i članu Saveta Milanu Stepanoviću na pomoći u fazi registracije najmlađeg kulturno-umetničkog društva u pećinačkoj opštini.

Foto: Opština Pećinci

Dan ranije, u subotu, odigrana je prijateljska utakmica između FK „Sinđelić“ iz Ugrinovaca i domaćeg FK „Lovac“, koju su gosti dobili rezultatom 4:2.

U nedelju je Lovačko društvo Karlovčić organizovalo šicaru na kojoj su se strelci takmičili u gađanju klasičnih meta, a organizatori su za pobednike obezbedili prigodne nagrade.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: