Preporuka redakcije: Knjiga nedelje – “Ljubav u Toskani”, velikog pisca Miloša Crnjanskog

Za ovu nedelju redakcija Vojvodina uživo vam je pripremila nešto laganije i lepršavije štivo, ali opet odličnog sadržaja jer je ovonedeljna knjiga “Ljubav u Toskani” napisana od strane našeg velikana Miloša Crnjanskog. 
Foto: PrintScreen/Promo/Delfi knjižare

Miloš Crnjanski pisac je koji je poznat po svom razumljivom i kritičkom stilu. Ono što svakako definiše njegov književni rad jeste prenešena emocija u svim svojim delima. Ukoliko ste nekada imali priliku da vam pod ruke zapadne neka knjiga od Crnjanskog, osetili bi ste stanje i razumevanje situacije o kojoj pisac piše, njegovu emociju, ali i emocijom preneseno slikovito radnju književnog dela.

Knjiga “Ljubav u Toskani” pruža neverovatne opise italijanske regije Toskane, u kojoj se smenjuju jedni za drugim gradovi, izazivajući različite emocije kod putnika. Ovaj roman nije klasičan putopis, već opisuje smenu emocija u mnoštvu različitih slika koje pisac na svom putu sreće. U prenesenom značenju pisac govori o drugoj stvarnosti putnika koja nije samo vizuelna, već se temelji na stvaranju i razumevanju, asocijaciji i novonastalim događajima koji u čoveku bude njegovo drugačije “ja – putnik”.

Ukoliko želite u ovim vrelim danima otputovati mislima u srce Italije, živeti piščevu avanturu kroz svaku ispisanu stranicu i saznati za drugačiju perspektivu putujućeg čoveka, Crnjanski i “Ljubav u Toskani” je idealna za to!

Uživajte!

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: