Preko 5000 novih sadnica u Opštini Kula do kraja 2023. godine

KULA – U okviru akcije „Zasadi i sačuvaj“, koja je nastala kao rezultat dogovora i memoranduma opštine Kula sa 25 udruženja i nevladinih organizacija, posađeno je više od četiri hiljade novih sadnica.

U toku prethodnih par dana posađeno je tri hiljade sadnica topole i bagrema, dok je na prostoru divljih deponija u Crvenki, Ruskom Krsturu i Kruščiću posađeno više od hiljadu sadnica jasena.

Važnu ulogu u ovoj akciji ima Ministarstvo zaštite životne sredine, s obzirom da su, zahvaljujući angažmanu pomenutog ministarstva, divlje deponije najpre sanirane i na njima je postavljen video nadzor, a potom su one postale zelene ekološke oaze. Takođe, u akciju su se uključile i mnogobrojne privatne kompanije koje su donirale sadnice.

Foto: Vojvodina uživo

Ogroman doprinos akciji dalo je i javno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine“. Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, rekao je da ova akcija predstavlja primer pozitivne prakse kada je u pitanju saradnja lokalne samouprave sa udruženja, nevladinim organizacijama, privatnim kompanijama i javnim preduzeća.

Foto: Vojvodina uživo

Takođe, Miljanić je istakao da je cilj akcije deset hiljada posađenih i očuvanih sadnica u narednih pet godina i da je sada već izvesno da će taj plan biti ostvaren:
„U okviru akcije „Zasadi i sačuvaj“ danas su posađene nove sadnice u Crvenki, Ruskom Krsturu i Kruščiću, a njihov broj je hiljadu. Prethodno je zasađeno tri hiljade sadnice i, zahvaljujući Ministarstvu zaštite životne sredine, divlje deponije su prvo sanirane, potom je postavljen video nadzor, a danas u velikoj akciji, koju su podržale mnogobrojna preduzeća i udruženja građana, hiljadu novih sadnica krasi prostor koji je nekada bio prekriven smećem. Plan je bio da u narednih pet godina zasadimo deset hiljada sadnice i sada je već u ovoj godini izvesno da će taj plan biti premašen, s obzirom da je u ovoj godini posađeno više od pet hiljada sadnica“.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.