Predstavljen roman Luke Jerkovića „Dva sveta“ u Kovinu

KOVIN – Učenik IT škole iz Vršca, Luka Jerković, promovisao je 1. decembra svoj roman prvenac „Dva sveta“ u Biblioteci „Vuk Karadžić“ u Kovinu.

U prisustvu mnogobrojne publike, mladi vršački autor napomenuo je da je ovaj roman samo početak jedne epske pustolovine i da već piše drugi deo.

U planu je da ovo delo ima šest serijala.

Svoje znanje iz IT-a kao i interesovanje za lingvistiku iskoristio je da osmisli programski jezik koji je primenio u svom romanu.

Glavni akter knjige je mladi Arvid, pripadnik gušterolike rase Kuologani. U želji da upozna svet napušta šegrtovanje kod kovača i svoje rodno mesto, te kreće u avanturu odrastanja. Ubrzo će se nevoljno obreti u ratu druge dve rase koje sa Kuologanima dele isti životni prostor, i pokušaće da zaustavi sukob. U tom naumu neće biti usamljen, a pomoć će mu pružiti novostečeni prijatelji.

 

 

Na promociji o delu „Dva sveta“ su govorili i prof. Marija Mihajlov Đorđević, dirigent Nenad Petković i zavičajni pisac i prof. u penziji Nikola Ljuboja.

Između ostalog, rekli su da je Luka talentovana, svestrana, nova nada u svetu književnosti. Kao uvertira u priču, publika je imala priliku da čuje Lukinog tatu, Aleksandra Jerkovića koji je inspirisan romanom odsvirao svoju kompoziciju na gitari „Arvidovo putovanje“.

Po završetku oficijalnog dela, za sve goste priređen je koktel.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.