logo transparend vojvodina uzivo

Predsednik Vučić najavio nove kapitalne investicije u opštinu Pećinci

PEĆINCI – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je juče opštinu Pećinci i tom prilikom je, u pratnji opštinskog rukovodstva, razgovarao sa predstavnicima Lovačkog društva „Donji Tovarnik“ i Udruženja žena „Sunčev cvet“, a obišao je i novi mini zoo vrt u Donjem Tovarniku.

Predsednika Vučića je u Donjem Tovarniku dočekalo nekoliko stotina građana, a on je obraćajući se građanima najavio nove kapitalne investicije na teritoriji pećinačke opštine. Među najavljenim investicijama je kompletna rekonstrukcija puta Ašanja – Brestač, rekonstrukcija osnovnih škola u Pećincima i Popincima, proširenje objekta vrtića u Obrežu i završetak fiskulturne sale u Ašanji. Predsednik je obećao i podršku države velikom projektu obnove srednjovekovne tvrđave Kupinik u Kupinovu – poslednje prestonice srednjovekovne srpske države, koji je pokrenula Opština Pećinci.

U svom obraćanju građanima predsednik Vučić se osvrnuo i na aktuelnu političku situaciju i poručio da „kada vodimo odgovornu, ozbiljnu i mudru politiku – Srbija uvek izlazi kao pobednik“.

„Pre samo 10 godina od nas su veće plate imali i u Crnoj Gori, i u Bosni i Hercegovini, i gotovo iste plate u Makedoniji i Albaniji. A danas smo, iako nikada nismo zadovoljni, iako nikada i nije dobro da budemo zadovoljni, jer onda ne bismo težili tome da idemo napred – danas smo mi prvi. Promenile su se stvari za samo nekoliko godina. Zato što smo bolje radili i zato što smo imali bolje rukovodstvo nego neki drugi. Zato vas samo molim da imate poverenja i da znate da znamo šta nam je činiti. Sačuvaćemo našu Srbiju celovitu, onako kako piše u Ustavu Republike Srbije, ali istovremeno nećemo biti izolovani. Čuvaćemo i mir, jer mi dece na bacanje nemamo“ – poručio je predsednik Aleksandar Vučić.

Lovačko društvo Donji Tovarnik je, nakon obilaska replike Svinjarske kolebe izgrađene u dvorištu lovačkog doma, predsedniku Republike poklonilo drvenu statuu vuka. Statuu je uručila jedina članica Lovačkog društva Vesna Smiljanić, koja je objasnila da je statua simbol bezrezervne podrške predsednikovoj borbi za državne interese Srbije i za naš narod na Kosovu i Metohiji.

Udruženje „Sunčev cvet“ je za predsednika pripremilo korpu svojih proizvoda – slanih i slatkih peciva pripremljenih po tradionalnim recepturama, kao i tradicionalnih rukotvorina, a predsednica Udruženja Leposava Stepanović je izrazila nadu da će predsedniku poseta Donjem Tovarniku ostati u lepom sećanju, kao što će članicama udruženja ova poseta ostati u sećanju kao, kako je rekla, posebna čast i zadovoljstvo.

Foto: Opština Pećinci
Tokom obilaska mini zoo vrta, koji bi u budućnosti trebalo da postane velika turistička atrakcija pećinačke opštine, predsednika Republike je dočekala direktorka Turističke organizacije opštine Pećinci Ljubica Bošković, simbolično odevena u srpsku srednjovekovnu despotku odoru, koja ga je upoznala sa projektom obnove tvrđave Kupinik i izrazila nadu da će jednoga dana biti u prilici da mu poželi dobrodošlicu ispred zidina obnovljenog Kupinika.
Foto: Opština Pećinci
Predsedniku Vučiću su dobrodošlicu poželeli i deca i mladi iz Folklornog društva „Izvor Donji Tovarnik“.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.