Predsednik Vučić u poseti Staroj Pazovi: Najavljena kapitalna ulaganja u Opštinu

STARA PAZOVA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je juče pojedina mesta u Sremskom okrugu, između ostalog i Staru Pazovu.

Ovom prilikom obišao je proizvodni pogon kompanije “Stamevski” koja ove godine proslavlja 70 godina rada.

Foto: RTV Stara Pazova

Sa predsednikom Vučićem su u obilasku bili ministar odbrane Miloš Vučević, unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, dok ga je dočekao prvi čovek opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović.

Tokom obilaska pogona Vučić se upoznao sa procesom proizvodnje brojnih torti i kolača po kojima je ova firma poznata, a u razgovoru sa zaposlenima i vlasnikom kompanije Aleksandrom Stamevskim pohvalio njihov rad i proizvode.

“Ovo je ono što je za Srbiju veoma važno, za naše privrednike, da im pomognemo da prošire svoju proizvodnju. Sada od nove uredbe možete da trazite i nove mašine, a od države ćete da dobijete 50 odsto pomoći”, rekao je Vučić tom prilikom.

Predsednik Vučić je ocenio tokom posete Staroj Pazovi da ta opština dobro napreduje i najavio velika ulaganja u lokalni Dom zdravlja, školu i kanalizaciju.

“Uradićemo državni put od Batajnice do Inđije. U Dom zdravlja ćemo uložiti 10 miliona evra, da svi koji idu u Domzdravlja, posebno stariji i deca, vide velike promene. Uložićemo u školu Boško Palkovljević Pinki, i radimo ono što je najskuplje – kanalizaciju, u vrednosti od 70 miliona evra, što će sve država da plati”, dodao je Vučić.

Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović izrazio je zadovoljstvo posetom predsednika Aleksandra Vučića, te istakao svesrdnu podršku koju mu on pruža, naglasio da mu ista mnogo znači, te dodao da će opravdati poverenje predsednika Srbije, i da će se truditi da život u opštini Stara Pazova dovede do nivoa života u mnogo razvijenijim zemljama.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: