Predsednik opštine Mali Iđoš obišao radove na novom nadvožnjaku

nadvožnjak-mali iđoš
MALI IĐOŠ – Predsednik opštine Mali Iđoš, Marko Lazić, obišao je radove na izgradnji nadvožnjaka deonice puta Mali Iđoš – Bačka Topola.

Izgradnja ovog nadvožnjaka deo je velikog međunarodnog projekta izgradnje brze pruge Beograd – Budimpešta. Na osnovu zatečenog stanja i razgovora sa nadležnim osobama, došlo se do zaključka da se radovi, uz izuzetno povoljne vremenske prilike za ovo doba godine, odvijaju po zacrtanom planu i programu. Završetak radova na toj deonici predviđen je za sredinu 2024. godine.

Veliku brigu kod građana opštine Mali Iđoš izazvala je vest da bi stari nadvožnjak mogao biti srušen pre nego što se napravi novi. Time bi se značajno otežalo putovanje stanovnika opštine ka Bačkoj Topoli i Subotici, prvenstveno zaposlenih i učenika srednjih škola. Jedina alternativa bio bi autoput, što bi sa sobom donelo značajno veće troškove puta, kao i utrošeno vreme. Opštinska uprava Mali Iđoš predvođena predsednikom Lazićem izdejstvovala je da stari nadvožnjak ostane netaknut sve dok novi ne bude u potpunosti funkcionalan, čime je zadržana prohodnost i povezanost dve opštine.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: