Potpisan ugovor između opštine Novi Bečej i Ministarstva energetike

NOVI BEČEJ – Ministarka rudarstva i energetike Dubrakva Đedović uručila je ugovore o sufinansiranju programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova u 131 lokalnoj samoupravi. U okviru projekta „Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji“, to Ministarstvo će izdvojiti jednu milijardu, a opštine, odnosno lokalne samouprave 800 miliona dinara.

Ugovor je, u ime opštine Novi Bečej, potpisao pomoćnik predsednika opštine Milan Stojšin. Ukupna sredstva podsticaja za opštinu Novi Bečej iznose 8.000.000,00 dinara, s tim da ministarstvo obezbeđuje pola iznosa, a pola opština Novi Bečej.

Ministarka Đedović je rekla da ovaj program Ministarstvo uspešno sprovodi već tri godine i da je ovo pomoć građanima da zamene vrata, prozore, postave izolaciju, ugrade efikasne kotlove i postave solarne panele. Zahvaljujući tome, 8 do 9 000 domaćinstava smanjiće potrošnju energije, uz uštedu od 90 miliona kilovat sati. Projekat će trajati pet godina, a javni poziv biće raspisan svake godine i očekuje se da 50.000 domaćinstava uz subvencije primeni neku od mera energetske efikasnosti, a za to će ukupno biti izdvojeno 50 miliona dolara, uz pomoć Svetske banke i drugih finansijskih institucija.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.