Postavljeni kontejneri za reciklažu u staropazovačkoj opštini

STARA PAZOVA – JKP „Čistoća“ Stara Pazova je u saradnji sa firmom Ekostar pak iz Beograda i sa lokalnom samoupravom obezbedilo 90 kontejnera za razvrstavanje primarnog ambalažnog otpada.

Kontejneri su već postavljeni u osnovnim školama i na pojedinim javnim mestima ali u planu je da budu postavljeni na oko 30 lokacija širom staropazovačke opštine.

„Kontejnere smo postavili u Staroj i Novoj Pazovi i Banovcima, uglavnom na frekvencijama gde živi veći broj ljudi, gde je kolektivno stanovanje. Kontejneri su podeljeni u 3 boje i na osnovu njih se i otpad selektuje. Apelujemo na građane da poštuju i da odlažu otpad tamo gde je predviđeno“, rekao je Dragan Tanović iz JKP „Čistoća.

Foto: RTV Stara Pazova

Cilj Ekostar Paka, kao nacionalnog operatera, jeste da se iz godine u godine povećavaju ukupne količine ambalažnog otpada u procesu reciklaže ponovnog iskorišćenja. Bojana Perić, generalni direktor Ekostar Pak je naglasila da veruju da će ovaj postupak pomoći da građani mogu da adekvatno i lako odvoje otpad koji ima upotrebnu vrednost kao što je papir, PET i staklo. „Naša mreža komunalnih preduzeća se prostire od Subotice do Preševa i izuzetno nam je drago što je tu i Stara Pazova obzirom da nam je jako bitno da ovaj proces bude primer ostalima“, rekla je Perićeva.

Foto: RTV Stara Pazova

Otpad će se odnositi u Reciklažni centar Kappa Star Recycling koji ga dalje priprema za reciklažu.

Foto: RTV Stara Pazova

U Srbiji trenutno oko 2,6 miliona tona komunalnog otpada završava na deponijama. Jako je važno kod sugrađana probuditi svest o važnosti očuvanja životne sredine a mlade naučiti kako pravilno postupati sa otpadom – u ŽUTI kontejner PET ambalaža, u PLAVI PAPIR a u CRVENI STAKLO!

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.