Postavljaju se kamere za detekciju saobraćajnih prekršaja

Kamere za saobraćajne prekršaje
NOVI SAD – Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije pristupila je realizaciji aktivnosti na proširenju sistema za povećanje bezbednosti saobraćaja, postavljanjem kamera, komponenti i programa za akviziciju (sakupljanje) podataka.

Sistem je prvenstveno namenjen automatskom prepoznavanju registarskih tablica motornih vozila (automatic number plate recognition, ANPR), detektovanju i dokumentovanju prolazaka svih vozila, kao i obradu i procesuiranje saobraćajnih prekršaja motornih vozila (prolazak kroz crveno i prekoračenje brzine).

Ovaj sistem treba da se integriše i da bude kompletno kompatibilan sa postojećim sistemom za detektovanje i dokumentovanje prolazaka motornih vozila kroz zonu nadzora.

Sistem će se implementirati na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara, kao i na raskrsnici ulica Partizanska i Temerinska u Novom Sadu.

Investicija, čija je vrednost 15.514.200,00 dinara, realizuje se sa ciljem da se unapredi opšti nivo bezbednosti saobraćaja na saobraćajnicama u Gradu Novom Sadu.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: