Post-Mekdonalds era: ruski naslednik predstavio novi logo

MOSKVA – Usluga brze hrane, koja će zameniti Mekdonalds u Rusiji, odabrala je novi logo.

Kompanija Sistema PBO upravlja lancem restorana Mekdonalds nakon što je korporacija napustila Rusiju.

Ranije je list Izvestija objavio da je lanac restorana brze hrane, koji će preuzeti Mekdonalds, odabrao novi logo.

Na pitanje da li je kompanija odabrala novi logo, portparol je rekao: “Da, potvrdili smo”. Pres služba nije dala detaljan opis novog zaštitnog znaka.

Prema rečima predstavnika kompanije, zaštitni znak će predstavljati glavne simbole nekadašnjeg giganta brze hrane: dva štapića žutog prženog krompira i žutu narandžastu pljeskavicu.

“Zelena pozadina logotipa simbolizuje kvalitet proizvoda i usluga na koje su naši gosti navikli. Logo će se koristiti u reklamnoj kampanji koju danas pokrećemo”, rekao je portparol i dodao da naziv novog lanca još nije odobreno.

McDonald’s je obustavio rad svih 850 svojih restorana u Rusiji 14. marta, ubrzo nakon početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini. 16. maja je multinacionalni gigant, čiji je udeo na tržištu prehrambenih usluga dostigao 7%, najavio povlačenje iz Rusije. Posredovanjem Ministarstva industrije i trgovine, korporacija je prodala svoje poslovanje Aleksandru Govoru.

Novi lanac će poslovati pod novim brendom i sa novim imenima na meniju, a svi zaposleni će zadržati posao „pod istim uslovima“ najmanje dve godine. Prvih 15 novih, post-Mekdonaldsovih lokala biće otvoreno u Moskvi i Moskovskoj oblasti 12. juna.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: