logo transparend vojvodina uzivo

Položen kamen temeljac za izgradnju zatvorenog bazena u Novom Bečeju

Polaganje-kamena-temeljca-za-izgradnju-zaatvorenog-bazena-u-Novom-Beceju
VOJVODINA – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović položio je danas kamen temeljac za izgradnju zatvorenog bazena u Novom Bečeju, istakavši da je ovo važna vest ne samo za Novi Bečej nego i za sve građane AP Vojvodine, jer će dobiti nov turistički sadržaj i objekat za sport i rekreaciju.

Reč je o projektu vrednom 553 miliona dinara, a predviđena je izgradnja zatvorenog bazena koji će u svom sastavu imati plivački i rekreacioni bazen.

„Minulih godina uložili smo znatna finansijska sredstva u izgradnju sportske infrastrukture u AP Vojvodini“, rekao je Mirović i dodao da će osim zatvorenog bazena u Novom Bečeju za nekoliko dana početi i izgradnja sportske hale u Novom Kneževcu.

Predsednik je naglasio da će Pokrajinska vlada nastaviti sa ulaganjem u sportsku, ali i turističku i rekreativnu infrastrukturu, s ciljem da se u svakoj opštini obezbedi ono što od tih sadržaja do sada nije imala.

Mirović je naveo da će sredinom februara, preko Uprave za kapitalna ulaganja, biti raspisan javni konkurs za nove velike investicije u Vojvodini.

„U ovoj i u narednoj godini očekuju nas važni poslovi i velike investicije u Vojvodini. Imamo rekordni budžet na razdelu Uprave za kapitalna ulaganja, koji je veći od 16 milijardi dinara“, rekao je Mirović dodajući da je ovogodišnji budžet AP Vojvodine strukturiran tako da se kapitalni rashodi približe jednoj trećini ukupnih rashoda.

Polaganje-kamena-temeljca-za-izgradnju-zaatvorenog-bazena-u-Novom-Beceju
Foto: Pokrajinska vlada

Predsednik Opštine Saša Maksimović rekao je da će Novi Bečej u saradnji sa Pokrajinskom vladom dobiti koristan objekat, koji će zasigurno doprineti daljem razvoju turizma u toj opštini.

Predsednik Mirović obišao je danas Dom za odrasle i starije „Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac“ u Novom Bečeju i tom prilikom istakao da korisnici ove ustanove, kojih ima više od 450, žive u adekvatnim uslovima.

„Ima potrebe da intervenišemo sa nabavkom odgovarajuće opreme. Pokrajinska vlada će u narednih 30 dana, na osnovu zahteva Doma, izdvojiti vanredna finansijska sredstva za nabavku savremene opreme za kuhinju i vešernicu, i posebno nove opreme za sobe u kojima borave korisnici. Potrudićemo se da, u komunikaciji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, definišemo prioritete kada je reč o broju zaposlenih i o drugim problemima koji su u nadležnosti Vlade Srbije“, izjavio je Mirović.

Prema Mirovićevim rečima nakon nenajavljene posete, utisak je da je Dom u veoma dobrom stanju, ali, kako je rekao, imamo planove i ambicije da intervenišemo tamo gde možemo i da obezbedimo bolje uslove za zaposlene, a posebno za korisnike.

Događaju su prisustvovali i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.