Bačka Palanka ulaže 112 miliona dinara u razvoj sporta (FOTO)

bp-sport-ulaganja
BAČKA PALANKA – Opština Bačka Palanka uložiće ove godine više od 112 miliona dinara u razvoj sporta u gradu i prigradskim naseljima.

Program investicionih aktivnosti najavio je predsednik opštine Branislav Šušnica i obišao je Osnovnu školu “Sveti Sava” na Trgu bratstva i jedinstva gde će biti izgrađana nova sporstka sala.

Radovi na izgradnji nove sale u OŠ “Sveti Sava” vredni su 52,3 miliona dinara. Bačka Palanka je sportski grad. Mi smo dali brojne reprezentativce i šampione, posebno u kajakaškom sportu. Istovremeno, mi smatramo da je rekreativni sport izuzetno važan za decu i sve građane, i zato će sportski teren na Partizanu dobiti novu podlogu. Biće opremljen novim koševima i golovima. Oko terena će biti postavljene ograde, biće izbetonirane staze, reparirane klupe, obojeni reflektori, a planirano je ozelenjavanje celog prostora oko terena. Radovi su vredni 9,4 miliona dinara – rekao je Šušnica.
On podseća da je prošle godine za razvoj sporta bilo opredeljeno 105 miliona dinara iz opštinskog budžeta.

U ovoj godini smo taj iznos povećali za sedam miliona dinara, a osim planiranih 112 miliona iz našeg budžeta, u saradnji s Vladom Srbije i Pokrajinskom vladom uložićemo značajna sredstva u kapitalne projekte u oblasti sporta – kaže Šušnica.
Ove godine se 71,2 miliona izdvaja za tehničku popravku i održavanje objekata i sportskih terena u svrhu razvoja sporta, održavanja takmičenja, treninga i organizovanje manifestacija.

Prošle godine smo uz podršku Pokrajine investirali 17,4 miliona dinara uložili u rekonstrukciju sportske sale u Gajdobri, kao i 6,3 miliona dinara za održavanje košarkaških terena na “Tikvari”. Izgrađena je nova sportska sala u Despotovu vredna 115,9 miliona, a započeli smo gradnju kompleksa otvorenih bazena – kaže Šušica i ističe da je za opštinu posebno važna podrška lokalnim sportskim organizacijama.

ulaganje u sport-bačka palanka
Foto: opština Bačka Palanka

Na teritoriji opštine Bačka Palanka postoji veliki broj sportskih organizacija, i manifestacija i za njihovo funkcionisanje i održavanjem smo predvideli 40 miliona dinara. Ulažući u sportske organizacije i razvoj sportske infrastrukture mi obezbeđujemo uslove kako kolektivnog, tako i individualno, ali i rekreativnog sporta – kaže Šušnica.

ulaganje u sport-bačka palanka
Foto: opština Bačka Palanka
ulaganje u sport-bačka palanka
Foto: opština Bačka Palanka
ulaganje u sport-bačka palanka
Foto: opština Bačka Palanka
ulaganje u sport-bačka palanka
Foto: opština Bačka Palanka

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: