logo transparend vojvodina uzivo

Pokrajinska sredstva za prvi korak ka ozakonjenju dela banje „Termal“

IRIG – U Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju “Termal“ u Banji Vrdnik potpisan je ugovor kojim pokrajina obezbeđuje sredstva za izradu dokumentacije za ozakonjenje druge i treće etaže objekta.

Ugovor su potpisali pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić i predsednik Opštine Irig Tihomir Stojaković.

Ozakonjenje druge i treće etaže neophodan je preduslov za dalja ulaganja u objekat, a planovi u tom pogledu su veliki, napominju „Termalu“.

-Iako je banja osnovana pre skoro pet decenija, uknjižen je samo prvi sprat. Proces ozakonjenja je izuzetno skup i komplikovan i zato smo konkurisali kod resornog Pokrajinskog sekretarijata. U planu nam je rekonstrukcija postojećeg objekta, dizanje nove etaže i novih objekata na našim parcelama od oko 8,5 hektara. Tome možemo pristupiti tek kada se završi proces legalizacije i zato nam je današnje potpisivanje ugovora izuzetno važno, rekao je direktor Dragan Кosovac.

Banja Vrdnik je ovih dana izbila na drugo mesto po posećenosti u Srbiji i tim je potpisivanje ugovora još značajnije. Rekonstrukcija će omogućiti bolje uslove i veće kapacitete, što je značajno i za čitavu turističku ponudu Opštine Irig.
-Ovo je rezultat dobre saradnje sa pokrajinskim sekretarijatom, gde smo svi prepoznali značaj ulaganja u dalji razvoj naše banje, a bez ozakonjenja celog objekta to nije moguće. Mi nismo odgovorni za to što pre više decenija nije legalizovano sve, ali se zato trudimo danas da ispravljamo te propuste iz prošlosti, rekao je Tihomir Stojaković, predsednik Opštine Irig.

-U prvoj polovini godine Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu već je putem konkursa opredelio 70 miliona dinara lokalnim samoupravama, a u drugoj polovini godine imaćemo još jedan. U ovom slučaju finansirmo izradu projektno-tehničke dokumentacije za legalizaciju druge i treće etaže u SBR „Termal“ u Vrdniku, kako bi mogli da konkurišu za sredstva za dalju rekonstrukciju od viših nivoa vlasti, istakao je Aleksandar Sofić, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

 

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.