logo transparend vojvodina uzivo

Uručena besplatna autosedišta roditeljima na teritoriji opštine Irig

IRIG – U Irigu i Vrdniku organizovano je uručenje besplatnih autosedišta roditeljima beba rođenih u 2023.godini na teritoriji naše opštine.

Ove godine obezbedili smo 73 sedišta za decu i time donekle rasteretili budžete roditelja za ovu obaveznu i finansijski ne tako malu stavku.

-Ovogodišnja zakonska novina je da sedišta moraju biti sertifikovana što je malo usporilo proces nabavke, ali važno je da smo nastavili tradiciju i treću godinu uručili autosedišta roditeljima mališana rođenih u prošloj godini zaključno sa 31.12.2023. To je jedan od načina kako u skladu sa našim mogućnostima i ovlašćenjima možemo da motivišemo rađanje u našoj opštini, rekao je Tihomir Stojaković, predsednik Opštine Irig.

Osim dodele autosedišta za decu, Opština Irig za rođenje deteta dodeljuje iznos od 15.000 do 40.000 dinara, u zavisnosti od toga da li je u pitanju prvo, drugo ili treće dete, za osnovce od prvog do četvrtog razreda udžbenici su besplatni, srednjoškolcima i studentima se finansira polovina putnih troškova, a vrtić je besplatan za treće dete.

Trenutno se razmatra mogućnost da vrtići budu besplatni za svu decu, a ova mera će stupiti na snagu kada se obezbede kapaciteti u predškolskoj ustanovi kako ne bi bilo liste čekanja, napomenuo je predsednik Stojaković.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.