logo transparend vojvodina uzivo

Podignuti časni krstovi na crkvi Svetog Vasilija Ostroškog u Banatskom Velikom Selu

KIKINDA/BANATSKO VELIKO SELO – U Pravoslavnoj crkvi Svetog Vasilija Ostroškog u Banatskom Velikom Selu, organizovano je osvećenje i podizanje časnih krsteva.
Foto: Vojvodina uživo

Svečani obred osvećenja obavio je episkop banatski Nikanor, a događaju su uz predstavnike Saveta Mesne zajednice i velikog broja vernika, prisustvovali Dijana Jakšić Kiurski, zamenica gradonačelnika i Nebojša Jovanov, član Gradskog veća zadužen za komunalnu infrastrukturu i vanredne situacije.

Foto: Vojvodina uživo

“Ovo je veliki dan za meštane Banatskog Velikog Sela, kao i za sve nas koji smo svedoci da je jedna svetinja zasijala u punom sjaju i dobila ono što svetinju najviše krasi, a to je časni krst. Došli smo da zajedno sa meštanima podelimo radost ovog dana kada je postavljena kruna na ovu svetinju što samo pokazuje koliko se sa pre svega, mira i puno sloge može započeti dobro delo i ostvariti svaki cilj“, istakla je Dijana Jakšić Kiurski.

Foto: Vojvodina uživo

Darodavac krsta je porodica Latinović.

Foto: Vojvodina uživo

“Dočekali smo i taj dan da nas poseti episkop banatski vladika Nikanor, a mi smo tim povodom podigli krstove na našem hramu i tako uradili nešto što se dugo čekalo u našem selu, ali i u okolini, imajući u vidu da su došli vernici iz Kikinde i mesta u srednjem Banatu“, istakao je jerej Nemanja Milinković, sveštenik u Banatskom Velikom Selu.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.