Podeljena auto sedišta u okviru obuke Saveta za saobraćaj opštine Kula (FOTO)

KULA – U sali Skupštine opštine Kula danas je održana edukacija za pravilnu upotrebu autosedišta.

Obuku su držali predstavnici policije, Saveta za bezbednost saobraćaja i Agencije za bezbednost saobraćaja, a bila je namenjena roditeljima dece do 3 godine starosti.

Roditelji koji su prisustvovali obuci imali su priliku da se upoznaju sa pravilnim načinom prevoženja dece u vozilu. U sklopu edukacije prikazan je način pravilne montaže dečijeg auto-sedišta u vozilo i opis pravilnog vezivanja deteta u dečijem auto-sedištu. Takođe, roditeljima je ukazano na najčešće greške i zablude koje imaju prilikom korišćenja dečijih zaštitnih sistema.

Foto: Qmedia

Savet za bezbednost saobraćaja opštine Kula uz podršku lokalne samouprave i Agencije za bezbednost saobraćaja obezbedio je besplatna auto sedišta za decu prisutnih roditelja i izvršena je i podela dečijih auto sedišta u okviru sprovedene edukacije.

Foto: Qmedia

Prisutne je na početku edukacije pozdravio predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, koji je istakao da će lokalna samouprava i Savet za saobraćaj na čelu sa Karoljom Valka i u budućnosti podsticati ovakve edukacije, jer je prevencija saobraćajnih nezgoda ključan faktor svih učesnika u saobraćaju.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: