logo transparend vojvodina uzivo

Počinje rekonstrukcija Doma kulture u Zmajevu, potpisan ugovor sa izvođačima radova

ZMAJEVO – Zgrada Doma kulture u Zmajevu, koja nije u upotrebi od 2009. godine, biće u potpunosti rekonstruisana, od temelja do krova. Ugovor sa izvođačima radova potpisan je danas u Zmajevu, a radove vredne 59,89 miliona dinara finansira Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja APV.

Ugovor sa izvođačima potpisao je predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević, u prisustvu zamenice predsednika opštine Tijane Aleksić i direktora Kulturnog centra „Vrbas“ Bojana Periza.

Radovi treba da budu gotovi za 150 dana, a obuhvataju kompletne građevinske radove: sređivanje zidova i plafona, podova, ugradnju izolacije, zamenu stolarije, zamenu elektro, vodovodnih i kanalizacionih instalacija, sređivanje krova i krovne konstrukcije.

Foto: Opština Vrbas

– Posle 15 godina građani Zmajeva će ponovo dobiti svoj Dom kulture. Dom kulture u Zmajevu nije u upotrebi od 2009. godine, a biće u potpunosti rekonstruisan od temelja do krova zahvaljujući podršci Pokrajinske vlade, koja je opredelila 59,89 miliona dinara. Radovi će početi 29. maja 2024. godine i treba da budu zaršeni za pet meseci. Opština Vrbas, Pokrajinska vlada i Vlada Srbije ulažu u bolji život svih građana. Rekonstruišemo domove kulture, škole vrtiće, puteve i ulice. Nastavićemo da gradimo vodovod i kanalizaciju – rekla je zamenica predsednika opštine Tijana Aleksić.

Ona je istakla da će posle rekonstrukcije Doma kulture u Zmajevu, u funkciju biti stavljeni svi domovi kulture na teritoriji opštine Vrbas, kao i da su u toku druge velike investicije.

– U toku su radovi na opremanju i parternom uređenju Doma kulture u Ravnom Selu, rekonstrukciji Doma kulture u Vrbasu, u kom se gradi i pozorišna dvorana, a posle više od 30 godina biće završen gradski stadion, u šta se ulaže 40,5 miliona dinara. Takođe, 19,7 miliona dinara ulažemo u modernizaciju grejanja u OŠ „Bratstvo – jedinstvo“ u Kucuri, a u rekonstrukciju Doma zdravlja u Savinom Selu 50 miliona dinara. U saradnji s Vladom Srbije ulažemo 1,1 miliona evra u unapređenje saobraćajne infrastrukture. A jedan od najvažnijih projekata biće izgradnja kružnog toka u ulici Maršala Tita – rekla je Tijana Aleksić.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.