Počelo asfaltiranje državnog puta Botoš-Orlovat

ZRENJANIN – Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa zamenikom Sašom Santovcem, obišao je danas radove na asfaltiranju saobraćajnice između Botoša i Orlovata, koja se gradi kao alternativni pravac za meštane sva tri naselja u neposrednoj blizini zatvorenog mosta na Tamišu – Tomaševca, Orlovata i Botoša.

Obimne radove na trasi dužine 5,35 kilometara i širini puta od 6 metara, izvodi JP “Putevi Srbije” – preduzeće “Štrabag”, i u pitanju je, praktično, izgradnja novog državnog puta umesto dosadašnjeg atarskog.

Asfaltiranje deonice počelo je juče, a ceo projekat označen je kao hitna rehabilitacija atarskog puta, uz ukupnu vrednost radova od 496.7 miliona dinara sa PDV-om.

Gradonačelnik Salapura rekao je ovim povodom da će taj put imati status državnog puta.

– Zahvaljujući angažovanju Vlade Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, praktično smo napravili obilaznicu za gorući problem, kada je u pitanju zatvaranje drumsko – železničkog mosta za putnički saobraćaj. Da podsetim, drumsko – železnički most sagrađen je 1880. godine i nije bezbedan za putnički saobraćaj, što je donelo probleme stanovnicima ovog dela teritorije našeg grada. Brzom reakcijom Vlade Republike Srbije, ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, i izvođača, nalazimo se na trasi puta koji će biti ukupne dužine skoro 5,5 kilometara, a ukupna vrednost radova je blizu 500 miliona dinara sa PDV-om – rekao je gradonačelnik.

Istakao je da se, uporedo sa ovom investicijom, temeljno radi na rešavanju dva važna kapitalna projekta kada je u pitanju ova deonica, a to je izgradnja posebnog drumskog mosta dužine 190 metara, 60 metara uzvodno od postojećeg, a takođe radi se i na rešavanju novog železničkog mosta koji bi trebalo da bude odvojen od postojećeg.

– To su kapitalni projekti za ovaj deo naše teritorije kom gravitira blizu 20 hiljada stanovnika i koji će imati veoma velike benefite kada su u pitanju bezbednost i kvalitet saobraćaja u narednom periodu – rekao je on.

Predsednik Saveta mesne zajednice “Tomaševac” Goran Fijat rekao je na gradilištu puta da će ova alternativa mnogo značiti, posebno za meštane Tomaševca.

– Vidim da je dinamika radova dobra, da se brzo radi i jedva čekamo da se to završi, stanovnici to jedva čekaju. Nadamo se i da će vremenski uslovi dozvoliti da se radi. Izgradnja mostova je pravo i trajno rešenje kada je u pitanju Tomaševac, i rečeno nam je da će gradnja novog drumskog mosta početi iduće godine, a on će se zapravo povezivati na ovaj put i sve to ide u dobrom pravcu. Apelujem i na svoje sugrađane da budu strpljivi, jer se na rešavanju ovog problema zaista intenzivno radi – kazao je Fijat.

Radovi na novom državnom putu izvode se od raskrsnice na putu Botoš-Tomaševac do mesnog groblja

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.