Počele prijave za Penzionersku karticu u Zrenjaninu

ZRENJANIN – Prijava za Penzionersku karticu nove generacije za penzionere i korisnike ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja, koju izdaje Republički fond PIO, počela je juče i u Zrenjaninu.

Pravo na izdavanje i korišćenje personalizovane Penzionerske kartice ostvaruju svi penzioneri, korisnici novčane naknade za pomoć i negu drugog lica, novčane naknade za telesno oštećenje, privremene naknade po osnovu druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti ostvarene shodno čl. 223. i 225. Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, privremene naknade za vreme nezaposlenosti koji nisu prevedeni u invalidsku penziju iz čl. 223. i 225. navedenog zakona i privremene naknade – invalidna deca.

Pored dokazivanja statusa penzionera, ova kartica omogućiće korisniku ostvarivanje pogodnosti prilikom plaćanja određenih roba i usluga, a na svakih utrošenih 500 dinara korisniku će biti dodeljen jedan bod. Po osnovu bodova prikupljenih tokom meseca korisnici kartice će moći da ostvare dodatne pogodnosti.

Penzionerska kartica se izdaje na osnovu elektronski podnetog zahteva, koji se može uputiti na zvaničnom sajtu Fonda www.pio.rs ili u organizacionoj jedinici Fonda. Korisnik prava zahtev može podneti lično, preko zakonskog zastupnika ili punomoćnika. Preuzimanje Penzionerske kartice, uz važeći lični identifikacioni dokument, vršiće se u organizacionoj jedinici Fonda koja korisniku kartice vrši isplatu ostvarenog prava.

Kartica će početi da se koristi 1. oktobra ove godine. Firme, javna preduzeća, privredna društva i institucije koje će se uključiti u ovaj projekat obezbediće mogućnost benefita po osnovu bodova, a bodove će imaocima kartice obračunavati Fond PIO po svakoj realizovanoj potrošnji za koju su dobili fiskalni račun.

Zahtev ce popunjava jednostavno, a potrebna su samo tri podatka: JMBG broj, broj telefona i mejl adresa,  a pored PIO fonda i Grad Zrenjanin pružiće podršku za prijavu.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: