logo transparend vojvodina uzivo

Počela obuka zrenjaninskih poljoprivrednika za pristupanje platformi eAgrar

ZRENJANIN – Kako je i najavljeno prethodnih dana, danas je u naseljenom mestu Mihajlovo, Poljoprivredna stručna služba Zrenjanin, počela sa programom obuka i predavanja za poljoprivrednike, u cilju pomoći za pristupanje internet platformi eAgrar, a mogućnost konsultacije imaće i poljoprivrednici iz susesnog Jankovog mosta.

Iz Gradske uprave Zrenjanin tim povodom kažu da predstavnici PSS u Mihajlovu borave u periodu od 8 do 15 časova, a uz poljoprivredne proizvođače iz tog mesta.

Do 11 časova, uz stručnu pomoć, uspešnu registraciju obavilo je dvadesetak zainteresovanih, a iz Poljoprivredne stručne službe ističu da je za obavljanje neophodne procedure potrebno do deset minuta.

Kako se i očekivalo, mlađi poljoprivrednici, vičniji savremenim tehnologijama, brže usvajaju i prihvataju instrukcije i savete, dok je onim nešto starijim potrebno više vremena, uz detaljnija pojašnjenja. Ukoliko tokom današnjeg boravka predstavnika PSS u tom selu ne bude dovoljno termina za sve poljoprivrednike koji se jave, obuka će se ponoviti, što će biti slučaj i u drugim naseljenim mestima.

Po rečima Flaman Ištvana, sekretara MZ Mihajlovo, odziv poljoprivrednika je dobar, a ovu vrstu pomoći od strane PSS Zrenjanin ocenjuje kao veoma korisnu.

„Očekujemo da će uvođenje eAgrara doprineti i smanjenju “papirologije”, uštedi u vremenu i puno pomoći poljoprivrednicima, posebno kada se budu davale subvencije. S druge strane, mislimo da će nam se stariji poljoprivrednici obraćati za pomoć, jer nisu toliko informisani i nemaju prakse u radu s “pametnim telefonima” i lap-topovima. Zato nam znači i današnje prisustvo Poljoprivredne stručne službe na terenu, jer meštani imaju više poverenja da završe ovaj posao koji je država predvidela, odnosno da se registruju na platformu eAgrar.“ – ističe sekretar MZ Mihajlovo.

Nakon Mihajlova, edukacija se nastavlja u prostorijama Mesne zajednice „Klek“.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.