logo transparend vojvodina uzivo

Počela manifestacija „Balkanski skok prijateljstva 2024“

BEOGRAD – Tradicionalna padobranska manifestacija „Balkanski skok prijateljstva 2024“ počela je danas na sportskom aerodromu „Lisičji jarak“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi, 12. manifestacija „Balkanski skok prijateljstva 2024“ okuplja učesnike iz Srbije, Severne Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Austrije, Nemačke, Belgije, Bugarske i, prvi put, Sjedinjenih Američkih Država.

Pukovnik u penziji Nenada Kuzmanovića, iz udruženja padobranskog Kluba veterana 63. padobranske brigade „Arhistratig“, rekao je da se za učešće u ovogodišnjoj manifestaciji prijavilo se oko 100 učesnika koji će nakon trenažnih skokova učestvovati i u takmičarskom delu manifestacije. „Takmičarski deo programa počinje u petak i traje do nedelje. Nadamo se da ćemo moći da održimo sve po planu, s obzirom na to da je vetar u pojačanju. Za petak je predviđeno svečano otvaranje, posle čega će, uz nadamo se vedro nebo, početi takmičarski deo programa“, naveo je Kuzmanović.

Prvi dan manifestacije protekao je u znaku trenažnih skokova, skokova veterana, sportskih padobranaca i tandem padobranskih skokova iz helikoptera „Mi-17“ i aviona Antonov An-2. Manifestaciju „Balkanski skok prijateljstva 2024“ organizuju Padobranski klub veterana 63. padobranske brigade „Arhistratig“ i Vazduhoplovni savez Srbije, uz podršku Ministarstva odbrane, Generalštaba Vojske Srbije, 63. padobranske brigade Vojske Srbije, Ministarstva sporta, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva unutrašnjih poslova, Specijalne antiterorističke jedinice MUP i padobranskih klubova „Feniks“ i „Delta“.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.