logo transparend vojvodina uzivo

Vučević: Srbiji znači podrška Azerbejdžana u UN i SE

BEOGRAD – Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević primio je danas ambasadora Republike Azerbejdžan u Beogradu Kamila Hasijeva i tom prilikom istakao da Beogradu izuzetno znači principijelni stav Azerbejdžana u vezi sa teritorijalnim integritetom i suverenitetom Srbije, po pitanju Kosova i Metohije.
Foto: Tanjug/NEMANJA JOVANOVIĆ

Kada je reč o učešću Azerbejdžana u međunarodnim institucijama, Vučević je rekao da Srbiji znači njihova podrška u Ujedinjenim nacijama, kao i u Savetu Evrope, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Premijer je rekao da očekuje nastavak saradnje naročito u oblasti infrastrukture i energetike, posebno kada je reč o zelenoj energiji, ali i na drugim poljima imajući u vidu potencijale srpske privrede.

Foto: Tanjug/NEMANJA JOVANOVIĆ

Hasijev je naglasio da je Srbija jedina zemlja u Evropi sa kojom Azerbejdžan ima uspostavljeno posebno, strateško prijateljstvo i partnerstvo, i da su ti temelji bazirani na dobrim odnosima predsednika dve države.

Razvoj bilateralnih odnosa, posebno ekonomskih, biće dodatno učvršćen održavanjem sednice mešovitog ekonomskog komiteta, koji bi ove godine trebalo da se održi u Bakuu, smatra ambasador. Premijer Vučević pozvao je azerbejdžanske kompanije i preduzeća da učestvuju na specijalizovanoj Svetskoj izložbi Projekat EKSPO 2027.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.