logo transparend vojvodina uzivo

Počela dogradnja vrtića u Pećincima

PEĆINCI – Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović i predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić položili su juče kamen temeljac za dogradnju objekta vrtića u Pećincima, a predsednik Đokić je istakao da je ovo jedna od dve investicije koje će označiti kraj listama čekanja u pećinačkoj opštini.
Foto: Opština Pećinci

„Uskoro počinjemo i sa rekonstrukcijom i dogradnjom vrtića u Obrežu. Kada ove dve investicije budu završene, više nećemo imati liste čekanja nigde na teritoriji naše opštine, a svi roditelji koji to žele moći će da upišu dete u vrtić. To su investicije koje je našim građanima, prilikom posete opštini Pećinci, lično obećao predsednik Republike Aleksandar Vučić. Ja se zahvaljujem i Ministarstvu prosvete koje nam je izašlo u susret i obezbedilo sredstva za dogradnju vrtića u Pećincima. Deca su nam prioritet i zbog toga mnogo ulažemo u obrazovne objekte. Samo u poslednjih nekoliko godina izgrađeni su novi vrtići u Šimanovcima i u Kupinovu, a kompletno rekonstruisani u Karlovčiću, Brestaču i Ogaru. Cilj nam je da roditeljima olakšamo odgajanje dece. Zbog toga je od ove godine boravak u vrtićima potpuno besplatan za svu decu sa teritorije naše opštine. Nastavićemo sa ulaganjima u vrtiće dok sva deca u našoj opštini ne budu imala jednako dobre uslove“ – rekao je predsednik Đokić.

Foto: Opština Pećinci

Ministarka Đukić Dejanović istakla je da je Vlada Republike Srbije posvećena unapređenju kvaliteta i modernizaciji obrazovanja i stvaranju kvalitetnijih uslova za rad i učenje.

„Danas ćemo položiti kamen temeljac kako bi vaš vrtić bio veći za preko 500 kvadratnih metara. Kako bi novih 80 mališana bili u njemu i uložili smo kao država, zahvaljujući saradnji sa jedinicom lokalne samouprave, sa Svetkom bankom, preko 45 miliona dinara“ – izjavila je Đukić Dejanović.

Ona je navela i da je planirana izgradnja ukupno 23 objekta u 22 lokalne samouprave, kao i adaptacija i opremanje soba, čime će se obezbediti dodatnih 11.000 mesta za mališane u vrtićima širom Srbije.

U Predškolskoj ustanovi „Vlada Obradović Kameni“ u objektu u Pećincima je upisano 210 dece, a na teritoriji cele pećinačke opštine 850 dece.

„Dograđujemo sada 4 prostorije sa sanitiranim čvorom, oko 560 kvadrata, za 80 mališana, s tim da nećemo sada imati liste čekanja. Očekuje nas investicija u Obrežu – rekonstrukcija i dogradnja još 4 sobe. Trenutno imamo 4, a sa dogradnjom još 4 prostorije imaćemo osam radnih grupa“ – rekla nam je direktorka Predškolske ustanove Anita Volčevski.

Ministarka Đukić Dejanović i predsednik Đokić prethodno su obišli objekat PU „Vlada Obradović Kameni“ u Šimanovcima, u kojem je 10 soba opremljeno u okviru projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“.

Foto: Opština Pećinci

Ministarstvo prosvete u saradnji sa Svetskom bankom, u okviru projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“, vrednog 47 miliona evra, sprovodi izgradnju novih, dogradnju, adaptaciju i opremanje postojećih objekata na teritoriji Srbije.

Do sada je izgrađeno 9 vrtića, dok je u toku gradnja još 14 objekata. Takođe, kroz Projekat je do sada u preko 70 jedinica lokalne samouprave adaptirano i opremljeno skoro 300 vrtićkih soba za poludnevni i celodnevni boravak, za više od 6000 mališana.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.