Počela akcija “Sadimo sada za budućnost Novog Sada”

NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je početku akcije „Sadimo sada za budućnost Novog Sada” u organizaciji Gradske uprave za zaštitu životne sredine, Javno-komunalnog preduzeća „Gradsko zelenilo” i Radne grupe „Zelena stolica”.

Akcija sadnje je deo Plana rekonstrukcije javnih zelenih površina za period od 2023. do 2027. godine koju je pokrenuo Grad Novi Sad kao posebnu, sistemsku aktivnost uz koju će se paralelno realizovati redovna sadnja na održavanju zelenila na javnim zelenim površinama.

Foto: Grad Novi Sad

– Za ovogodišnju sadnju smo iz budžeta Grada izdvojili 36 miliona dinara. Tome dodajemo i 18 miliona dinara koje su izdvojile društveno-odgovorne kompanije, na čemu smo im zahvalni. U narednih pet godina, realizacijom Plana rekonstrukcije, biće zasađeno oko 6 000 stabala. Važno je da građani znaju da je to duplo veći broj stabala od broja stabala koja su stradala u dve oluje tokom leta, kada je uništen “zeleni fond”. I kao što smo tada promtno reagovali, i odmah krenuli u sanaciju štete, tako danas zajedno krećemo u najveću akciju sadnje u Novom Sadu. Uz ovu akciju, JKP “Gradsko zelenilo” sprovodi i svoje redovne aktivnosti i redovan program sadnje, što je do dve i po hiljade novoposađenih stabala godišnje, tako da ćemo sada ukupno godišnje saditi rekordnih 4000 stabala – rekao je gradonačelnik.

Pored gradonačelnika, u sadnji je učestvovala i predsednica Skupštine grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović, članica Gradskog veća Mira Radenović, kao i mnogobrojni volonteri i predstavnici društveno-odgovornih kompanija: Dunav osiguranje, Generali osiguranje, Poštanska štedionica, Coca-cola, Srbija Epic, Inobačka, Energotehnika Južna Bačka, Dunav osiguranje, Banka Poštanska štedionica, BENU apoteka, Energy net i Synechron.

Ova vest je deo projekta “Novi Sad na dlanu” koji je sufinasirao Grad Novi Sad. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Novog Sada koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.