Poslastica koja se topi u ustima i koja je savršena za letnje dane.
Potrebni sastojci:
Mleveni keks 500 grama
Ceo keks 150 grama
Puter ili margarin 100 grama
Krem od lešnika – 4 kašike
Kisela pavlaka 400 grama
Šlag 200 grama
Mleko 300 ml
Šećer u prahu 50 grama
Maline (mogu i jagode) oko 400 grama
Malo mleka za umakanje keksa
Priprema:
Umutite šlag sa 300 ml mleka i šećerom ili sa 500 ml slatke pavlake. Izmešajte mleveni keks, krem od lešnika, kiselu pavlaku i polovinu umućenog šlaga. Na kraju lagano umešajte voće. U kalup 26 cm stavite mlekom natopljen keks, fil od voća, u tankom sloju umućenog šlaga i opet fil od voća. Premažite ostatkom šlaga i ostavite nekoliko sati ili do sutradan u frižideru, da se torta fino stegne i ukusi otpuste.
Pročitajte još:
Brzi mafini sa pomorandžom, cimetom i kukuruznim brašnom
Zanimljiva i osvežavajuća kombinacija ukusa, koju bi neizostavno trebalo da probate! Sastojci: 170 g kukuruznog brašna 100 g mekog brašna 125 g putera 150 g šećera 200 g „mesa“ pomorandže (oljuštena i sitnije seckana pomorandža) 125 ml mleka 2 jaja prstohvat soli 2 kašičice praška za pecivo malo cimeta rendana kora pomorandže Priprema: Prvo umutiti […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.