Savršen recept za ukusnu pitu.
Sastojci: pakovanje šampinjona, pola glavice luka, 1/4 praziluka, 1 šolja soka od paradajza, kore za pitu, so, biber, mešavina začina, origano, voda.
Priprema: Luk, praziluk i pečurke sitno iseckati. U keramički ili teflonski tiganj sipati šolju mlevenog paradajza i na njemu prodinstati luk, praziluk i pečurke, dodati so i začine po ukusu. Kore iseći na 3 duže trake, i ređati jednu na drugu, a između premazati vodom, kečapom ili sokom od paradajza.
Treću koru premazati pripremljenom smesom i saviti u trougao. Trouglove slagati na papir za pečenje u đuvečaru. Peći dok ne porumeni na 200 stepeni. Kada je pečeno, prekriti vlažnom krpom da odmekša.
Pročitajte još:
Zahvaljujući predmetu koji koriste šnajderke oljuštićete jaja maltene u jednom potezu, i to tako da ostanu cela
Približava se vreme slava, a jedna od osnovnih namirnica koja je potrebna, kako u jelima tako i u predjelu, jesu jaja. Iako mislite da ih je lako skuvati, a još lakše oljuštiti, to jeste tako onda kada vam nije važno da ostanu cela. Pored toga, ni najmanje nije dobro da vam, prilikom ljuštenja, pola jaja ostane […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.