Zahvaljujući ovom predmetu oljuštićete jaja

Jedna od osnovnih namirnica koja je potrebna, kako u jelima tako i u predjelu, jesu jaja.

Iako mislite da ih je lako skuvati, a još lakše oljuštiti, to jeste tako onda kada vam nije važno da ostanu cela. Pored toga, ni najmanje nije dobro da vam, prilikom ljuštenja, pola jaja ostane u ljusci.

Postoji jednostavan način da se pobrinete za to da jaja ostanu cela, da se brzo skuvaju i vrlo jednostavno oljušte, a da istovremeno sačuvate i sve hranljive i zdrave sastojke koje ona imaju.

Sve to ćete postići uz pomoć samo jednog pregleda koji uglavnom svi drže u kutiji sa koncima. U pitanju je igla.

Ukoliko ste pomislili da smo pogrešli, samo nastavite da čitate, jer ne samo da vam je igla potrebna, već je potrebno i da, pre samog kuvanja, njome probušite dno jajeta.

Igla mora da bude jako tanka da se belance ne bi razlilo. Kada budete završili sa tim, jaja skuvajte kao što ih i inače kuvate, a zatim ih stavite u hladnu vodu i ostavite ih nekoliko minuta u njoj da se ohlade.

Ne samo što će se, zahvaljujući ovom triku, jaja brže skuvati, već ćete ih i oljuštiti maltene u jednom potezu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.