Pire krompir je omiljeni prilog, ali verovatno ne znate da prilikom njegove pripreme pravite jednu veliku grešku

Pire krompir je mnogima jedan od omiljenih priloga. Kremast i ukusan često upotpunjuje jela od i sa mesom.

Ali, da biste napravili dobar pire krompir, potrebno je da znate jednu važnu stvar.

Naime, većina greši u jednoj „sitnici“.

Nije ga teško napraviti, to svi znaju, a bez putera i mleka on ne bi bio tako kremast i dovoljno „mokar“.

Međutim, ono što većina ne zna jeste da je potrebno da mleko ima određenu temperaturu da bi pire krompir bio baš onakav kakav treba da bude.

Početnici i neiskusne domaćice uglavnom uzimaju hladno mleko iz frižidera i sipaju ga direktno u krompir. U tome i jeste najveća greška. Mleko ne sme da bude hladno. Da bi krompir bio ukusan i kako ne bi promenio temperaturu, potrebno je da mleko bude sobne temperature, ili malo zagrejano.

Odali smo vam ovu malu caku iskusnih domaćica, a na vama je samo da uživate u njegovom ukusu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.