PIK Bečej kupio fabriku za preradu povrća „ABC Food“

Kompanija PIK Bečej, koja posluje u okviru MK Group, kupila je fabriku „ABC Food“ za preradu i skladištenje povrća u Ruskom Krsturu.

Jedan od ključnih ciljeva ove investicije jeste da u sinergiji sa postojećim resursima, PIK Bečej proširi svoje prerađivačke i skladišne kapacitete, saopštili su iz kompanije.

Generalni direktor PIK Bečej i CEO Agriculture Miloš Mijović izrazio je zadovoljstvo zbog kupovine nove fabrike i istakao da ona predstavlja strateško spajanje sa fabrikom „Flora“ radi proširenja kapaciteta.

– Kada je 2016. godine kompaniju „Flora“ kupila MK Grupa, ona je bila u stečaju, kao što je sada slučaj sa „ABC Foodom“. Svakodnevim trudom i radom uspeli smo od „Flore“ da napravimo modernu fabriku koja je uz konstantno unapređenje i ulaganje u proizvodne linije, opremu i infrastrukturu, postala kompanija koja svoje proizvode izvozi u preko 30 zemalja sveta – rekao je Mijović.

On je najavio da MK Group planira da rekonstruiše i investira u pogone u „ABC Foodu“ i naglasio da očekuje poslovni uspeh.

PIK Bečej, kao jedna od vodećih poljoprivrednih kompanija u Srbiji, više od pet decenija uspešno proizvodi zdravu, prirodnu hranu i proizvode vrhunskog kvaliteta, po zahtevima domaćeg i inostranog tržišta.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.